MSTR tehnika za sprostitev brazgotinastega tkiva

McLoughlin Scar Tissue Release Technique®

Tehnika je nežna, globoko učinkovita in naravna metoda, ki se osredotoča izključno na brazgotinasto tkivo in vpliva na kolagenska vlakna v koži. Zaradi brazgotinastega tkiva se lahko pojavijo težave, kot so otopelost predela, srbenje, mravljinčenje, bolečina, pekoč ali hladen občutek, preobčutljivost, zategovanje, zmanjšana gibljivost, izguba prožnosti, slaba drža, šibke mišice, moten pretok energije, čustvena stiska.

Tehnika pripomore k zmanjšanju bolečin, spremembi barve brazgotine (boljša prekrvavitev in oskrba s kisikom), zmehčanju zadebelitev in trdih robov, večji gibljivosti, lahko se povrne občutek za dotik, toplo, in hladno, izboljša se pretok limfe, zmanjša oteklina, lahko se sprostijo čustva, še posebno v primerih, ko je brazgotina posledica travmatske poškodbe ali nujnih razmer.

Čeprav je vaša brazgotina stara že več let, ni nikoli prepozno začeti z obravnavo takega tkiva! Zakaj ne bi preizkusili MSTR, da vidite, kako vam lahko pomaga?

Tehnika se odlično kombinira s TECAR terapijo, ultrazvokom in kineziotrakovi.

Katere brazgotine lahko obravnavamo s tehniko MSTR?

  • Kirurške brazgotine: po carskem rezu, mastektomiji, histerektomiji, po posegih na hrbtenici in sklepih, po vstavitvi endoproteze, po laparoskopijah, po operaciji karpalnega kanala, po posegih na prsnem košu, trebuhu…
  • Brazgotine, ki so posledica poškodb: ureznine, vbodne rane, opekline, zmečkanine…
  • Druge vrste brazgotin: športne poškodbe (raztrgane mišice, kite, vezi), brazgotine pri Dupuytrenovi kontrakturi, območja gostega fibroznega tkiva.

Stopite z nami v stik!

 

Telefon: 030/766-979

E-mail: info@puravida.si