Fizioterapija

”Zahtevne poti pogosto pripeljejo do najlepših destinacij.”

-Avtor neznan

Fizioterapevti smo strokovnjaki na področju gibanja. Pomagamo pri premagovanju motenj v gibanju, ki so prisotne od rojstva, pridobljene z nesrečo/poškodbo ali nastanejo kot posledica bolezni ali staranja.

Fizioterapijo lahko pri nas izvajamo le višji in diplomirani fizioterapevti z opravljenim strokovnim izpitom. Zasebniki moramo imeti za opravljanje dejavnosti tudi dovoljenje s strani ministrstva za zdravje.

S postopki fizioterapije pripomoremo k hitrejšemu okrevanju po poškodbi, zmanjšamo bolečino in povečamo mobilnost. Fizioterapevti prisluhnemo pacientovim potrebam, upoštevamo njegov način življenja, telesno dejavnost in splošno zdravje ter skupaj z njim načrtujemo najustreznejšo obravnavo, vključno s cilji zdravljenja.

Pri svojem delu fizioterapevti najpogosteje uporabljamo:

  • programe vadbe za izboljšanje mobilnosti in krepitev mišic,
  • mobilizacijo sklepov in mehkih tkiv za zmanjšanje bolečine in povečanje gibljivosti,
  • mišično re-edukacijo za izboljšanje nadzora gibanja,
  • svetujemo in pomagamo pri uporabi različnih pripomočkov za gibanje (bergle, hodulje…).

Fizioterapevtski pregled

Fizioterapevtski pregled je skupek aktivnosti, s katerimi pridobim potrebne podatke, na podlagi katerih lahko ocenim stanje, podam fizioterapevtsko diagnozo, načrtujem fizioterapevtsko obravnavo in nadziram uspešnost in učinkovitost fizioterapevtskih postopkov.

Koliko terapij bom potreboval/a?

Potek terapij se določi na podlagi podatkov, ki jih pridobim pri prvem pregledu. Število terapij pa je odvisno od izbranega fizioterapevtskega postopka, kako se telo na terapijo odziva, od strankinega zadovoljstva in njenih finančnih zmožnosti. Na splošno se svetuje, da oseba opravi vsaj štiri terapije v dveh tednih. V nekaterih primerih se terapije izvajajo 1-krat tedensko.

Stopite z nami v stik!

 

Telefon: 030/766-979

E-mail: info@puravida.si