Elastični lepilni trakovi (kinesiotaping)

S trakovi privzdignemo kožo in podkožje, kar poveča pretok krvi in dotok hranilnih snovi v tkiva. Z različnimi tehnikami nameščanja trakov poskušamo zmanjšati ali odpraviti bolečino, ob poškodbi zmanjšati oteklino, vnetje in modrice, popraviti nepravilno držo in položaj sklepov, dati podporo utrujenim mišicam. 

V rehabilitaciji je metoda učinkovita po operativnih posegih, pri bolnikih s kroničnimi bolečinami zaradi poškodb oziroma patologij gibalnega sistema, pri nosečnicah za podporo med nosečnostjo, še posebno pri bolečini v križu in medenici, in po porodu, trakovi so primerni tudi za dojenčke in otroke, pri katerih se v primeru nevroloških težav trakove uporablja, ko je prisotna hipotonija, šibkost mišic, nepravilna drža ali hoja. Trakove uporabljamo še pri bolečinah v vratu ali križu, teniškem in golf komolcu, sindromu karpalnega kanala, plantarnem fasciitisu, hematomih in brazgotinah.

Ni vseeno, kako elastični lepilni trak namestimo, zato se je za prvo uporabo trakov najbolje najprej obrniti na enega od za to dodatno usposobljenih fizioterapevtov, ki vam jih bo pravilno namestil.

Terapijo s trakovi se priporoča v kombinaciji z ostalimi postopki, saj se tako še okrepijo rezultati običajne terapije.

 

Stopite z nami v stik!

 

Telefon: 030/766-979

E-mail: info@puravida.si